Compania siderurgica Mechel Campia Turzii (INSI) a afisat pentru primele sase luni ale anului un castig net de 83 milioane lei (22,6 milioane euro), in crestere de 23 ori fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul unor afaceri mai mari cu doua treimi, a anuntat compania.
In prima jumatate a anului trecut, societatea obtinuse un profit de 3,64 milioane lei.

Veniturile companiei au fost in prima jumatate a anului de 420,2 milioane lei (114,5 milioane euro), in urcare cu 56,7% fata de perioada similara a anului trecut, cand incasarile societatii au fost de 268,1 milioane lei. In acelasi timp, cheltuielile au sporit in primul semestru intr-un ritm mai lent, de doar 27%, pana la 336,3 milioane lei (91,6 milioane euro), de la nivelul de 264,5 milioane lei, inregistrat in prima parte a anului trecut.

Pentru prima jumatate a anului, compania a afisat o cifra de afaceri de 393,8 milioane lei (107,3 milioane euro), in urcare cu aproape doua treimi fata de perioada similara a anului trecut, cand afacerile au fost de 238,6 milioane lei.
Producatorul de metale feroase si feroaliaje Mechel Campia Turzii are un capital social de 240,26 milioane lei, divizat in 41,4 milioane actiuni cu o valoare nominala de 5,80 lei.

Actionarul majoritar al companiei este Mechel International Holdings, care controleaza 86,56% din capital. SIF Banat Crisana (SIF1) detine 11,11% din actiuni. Valoarea de piata a companiei este de 121 milioane lei (34,3 milioane euro), conform ultimei cotatii de 2,92 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare din 15 august. Titlurile Mechel se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul INSI.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri