Banca de investitii Morgan Stanley a redus estimarile pentru sfarsitul acestui an pentru indicele Standard & Poor 500 cu 7,1% la 1.300 de puncte in contextul in care bancile ar putea raporta noi diminuari ale activelor, iar incetinirea economiei globale va reduce profiturile companiilor din domeniul tehnologiei si industriei, informeaza Bloomberg.
Abhijit Chakrabortti, analist financiar global in cadrul Morgan Stanley, a coborat perspectivele profitului operational per actiune pentru indicele american la 78 de dolari de la 86 dolari, potrivit unei note a bancii. Analistul a enuntat si o proiectie de castig de 84 dolari pe actiune pentru urmatorul an.

Aceasta noua perspectiva este “puternic dependenta de o scadere a inflatiei pana la sfarsitul anului, dar si de scaderea conditiilor de crestere a economiei globale, de aprecierea dolarului si de deprecierea preturilor la petrol si marfuri”, noteaza Chakrabortti.

Analistul estimeaza o crestere de doar 0,6% pentru Standard & Poor 500 fata de valoarea de 1.292,20 puncte cat inregistra indicele la finalul sedintei de tranzactionare de vineri. Estimarea este cu 10% mai scazuta decat media de 1.446 de puncte realizata de alti noua analisti de pe Wall Street.

“Cea mai mare ingrijorare pe care o avem in privinta perspectivelor de venituri pentru 2009 este o combinatie intre incetinirea cresterii economice globale, scaderea marjelor de profit, o moneda americana puternica, o reducere a valorii actiunilor si o continuare a pierderilor cauzate de creditele ipotecare. Aceste motive vor influenta in mod negativ toate asteptarile pe care le avem pentru urmatorul an”, a conchis analistul Morgan Stanley.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri