Astfel, indicele RTS a scazut luni cu 3,17% si a inchis la 1.647,67 puncte, sub nivelul minim atins in 11 august, de 1.648,53 puncte.

Celalat indice important al bursei moscovite, MICEX, a pierdut luni 3,94%, pana la 1.320,58 puncte.

Printre actiunile lichide, cele ale VTB Group au inregistrat cea mai mare depreciere, de aproape 8%, in timp ce titlurile bancii Sberbank, care cantaresc cel mai greu in componenta indicilor mentionati, au pierdut aproape 5%.

"Preturile marfurilor nu mai merg niciunde si vedem cum multi investitori locali introduc ordine de vanzare. Contextul politic din Rusia si pretul in scadere al marfurilor nu dau niciun motiv pentru cumparare", a comentat strategul de la Renaissance Capital, David Aserkoff.

Citeste si:

Indicele RTS scazuse la nivelul minim anterior in urma cu doua saptamani, cand Rusia si-a extins bombardamentele in Osetia de Sud, ca parte a unei ample contraofensive menite sa stopeze incercarea Georgiei de a recastiga prin forta controlul asupra regiunii separatiste.

Intre timp, pretul petrolului - un element cheie pentru indicele RTS, in care companiile energetice cantaresc greu - a coborat si a ajuns luni la 114,83 dolari/baril pe piata americana, semnificativ sub nivelul din 11 august.

Luni, parlamentul rus a votat recunoasterea Osetiei de Sud si a altei regiuni separatiste din Georgia, Abhazia, ca state independente, iar pretedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus ca este gata sa accepte riscul unor sanctiuni din partea NATO ca urmare a conflictului.