Companiile listate pe piata Rasdaq vor avea posibilitatea de a emite drepturi de alocare in cazul majorarilor sau modificarilor de capital social, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat, la inceputul lui august, o prevedere in acest sens, a informat arbitrul pietei.
Potrivit actului aprobat de CNVM, companiile de pe Rasdaq vor putea emite drepturi de alocare in cazul ofertelor publice initiale, a ofertelor publice primare de vanzare, incorporarii rezervelor, acordarii actiunilor gratuite sau fuziunii prin absorbtie.

Drepturile de alocare vor mai putea fi emise in cazul ofertelor publice de vanzare de obligatiuni convertibile in actiuni sau a conversiei datoriilor in actiuni.

Emisiunea drepturilor de alocare se poate realiza in cazul emitentilor admisi pe o piata reglementata sau in cadrul unui sistem alternativ de tranzactionare (inclusiv in cazul emitentilor de pe actuala piata Rasdaq), daca actionarii sau conducerea companiei a adoptat o hotarare in acest sens, se arata in comunicatul transmis de CNVM.

Drepturile de alocare sunt valori mobiliare negociabile, emise pe termen scurt, care certifica dreptul detinatorului de a primi actiuni, care ii vor fi oferite la momentul inregistrarii la Depozitarul Central a majorarii capitalului social, sau, dupa caz, a divizarii companiei respective.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri