Conducerea companiei de studii geologice si geofizice Prospectiuni SA Bucuresti (PRSN) va propune actionarilor, la adunarea generala din 30 septembrie, sa rascumpere pana la 10% din totalul actiunilor emise, la un pret de cel mult 1 leu/titlu, a anuntat compania.

Cele 71,8 milioane titluri ar urma sa fie rascumparate intr-o perioada de 12 luni de la publicarea hotararii in Monotorul Oficial, la un pret cu prins intre 0,10 lei si 1 leu, ceea ce corespune unei sume cumprinsa intre 7,18 milioane lei si 71,8 milioane lei.

La adunarea generala vor putea participa toate persoanele inscrise in registrul actionarilor pe 22 septembrie, iar hotararile luate se vor rasfrange asupra persoanelor ce se regasesc in actionariatul societatii la data de 15 octombrie.

Societatea a afisat pentru semestrul al acestui an un profit net de 1,84 milioane lei (502.146 euro), de 12,6 ori mai mic decat cel din perioada similara a anului trecut, pe fondul restragerii afacerilor cu peste o treime.

Prospectiuni Bucuresti are un capital social de 71,8 milioane lei, divizat in 718,05 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este societatea omului de afaceri Ovidiu Tender, Tender SA, care detine 70,52% din actiuni, in vreme ce SIF Muntenia are 11,87% din capital.

Compania este specializata in geologie, prospectiuni pentru hidrocarburi prin foraje si lucrari seismice.
Titlurile Prospectiuni Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul PRSN. Actiunile au incheiat sedinta de vineri la cotatia de 0,50 lei, ceea ce da companiei o valoare de piata de 359 milioane lei (101,6 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
XTB Masterclass: Vom fugi din case în birouri imediat ce carantina se termină!
Setari Cookie-uri