Dinel Staicu ramane presedinte si director general la SIF Oltenia, dupa ce 62% din actionarii societatii de investitii, prezenti la a doua convocare a adunarii generale, si-au dat girul pentru mentinerea acestuia la conducere, a declarat, citat de NewsIn, Florian Buzatu, membru in Consiliul SIF Oltenia
Buzatu a explicat ca actionarii SIF Oltenia nu vad niciun motiv sa il suspende din functie pe Dinel Staicu pana la pronuntarea instantei in procesul in care este implicat.

Dinel Staicu este acuzat de Departamentul National Anticoruptie (DNA) ca a fraudat Banca Internationala a Religiilor cu 5 milioane de euro.

SIF Oltenia isi convocase initial actionarii pentru 28 august, dar, din lipsa de cvorum, adunarea a fost amanata pana vineri.

SIF Oltenia (SIF5) a raportat in primul semestru un profit net de 53,77 milioane lei (14,65 milioane euro), cu aproape o treime mai mic decat cel consemnat in acelasi interval din 2007, de 78,08 milioane lei.

Activele societatii de investitii au scazut usor in primul semestru, la circa 2,3 miliarde lei (630 milioane euro), fata de nivelul de 2,4 miliarde lei inregistrat la jumatatea anului trecut.

Titlurile SIF Oltenia se tranzactioneaza la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul SIF5, iar compania are un capital social de 58,02 milioane lei, impartit in 580,16 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

O actiune SIF Oltenia valora 1,63 lei la inchiderea sedintei de miercuri a Bursei, ceea ce confera companiei o capitalizare de 945,67 milioane lei (266,4 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri