La jumatatea lunii trecute, conducerea Broker a finalizat proiectul de fuziune cu Transilvania Capital, urmarind ca prin aceasta preluare sa-si consolideze pozitia pe cele doua burse (BVB si Sibex). Broker Cluj a mai anuntat ca se afla in tratative si cu alte SSIF-uri din tara in vederea fuzionarii.

In urma fuziunii cu Transilvania Capital, Broker Cluj si-ar fi majorat capitalul social cu valoarea capitalului social dobandit de la compania absorbita si ar fi emis 16,57 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Astfel, actionarii Transilvania Capital ar fi primit 28,7 actiuni Broker, in schimbul fiecarui titlu detinut la compania absorbita.

Intocmirea proiectului a fost inceputa dupa ce actionarii celor doua companii au aprobat fuziunea de principiu.

In urma fuziunii, Broker Cluj ar fi urmat sa preia toate activitatile si operatiunile in derulare ale Transilvania Capital, precum si angajatii acesteia.

Prin fuziunea cu Transilvania Capital, Broker Cluj urmareste sa isi sporeasca puterea financiara, sa isi extinda activitatea, reteaua nationala si numarul de clienti, precum si sa isi consolideze pozitia pe piata romaneasca de capital.

Broker Cluj a obtinut in primele sase luni ale acestui an un profit net de 2,62 milioane lei (714.000 euro), in scadere cu 87% fata de castigurile din intervalul similar din 2007, pe fondul comprimarii veniturilor cu 63%, ca urmare a rulajelor slabe din piata.

Citeste si:

In prima jumatate a anului trecut, Broker afisase castiguri de 20,52 milioane lei.

Activele Broker Cluj au ajuns la mijlocul anului la 159,97 milioane lei (43,83 milioane euro), cu 52% mai mari decat la sfarsitul lunii iunie 2007, cand se ridicau la 105,42 milioane lei.

SSIF Broker Cluj estimeaza pentru acest an o scadere a profitului brut cu 42%, pana la 26,1 milioane lei, pe fondul reducerii incasarilor cu o treime fata de anul trecut.

Broker Cluj are in prezent un capital social de 144,73 milioane lei, divizat in 289,47 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,50 lei. Potrivit ultimei raportari, principalii actionari ai casei de brokeraj sunt Ioan Cartis, cu 8,11%, si Intervalco SA, cu 6,44%.

Titlurile Broker Cluj se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK. Actiunile Broker au inchis sedinta din 28 august la cotatia de 0,322 lei, ceea ce da o capitalizare de 93,2 milioane lei (26,5 milioane euro).

Transilvania Capital are un capital social de 13,9 milioane lei, divizat in 577.000 actiuni.