Capitalul social al BT ramane insa nemodificat dupa majorarea valorii nominale a unei actiuni a bancii, se mai precizeaza in comunicatul BT, publicat in urma adunarii generale a actionarilor care a avut loc luni, 1 septembrie.

"De asemenea, a fost aprobata mandatarea consiliului de cdministratie pentru a derula si finaliza, in conditiile legii, proceduri specifice de rascumparare de actiuni BT. Consiliul de administratie poate decide cumpararea a maximum 5% din actiunile emise de societate, cel mult 529.848.091 actiuni cu valoarea nominala de 0,1 lei /actiune, la un pret cuprins intre 0,4 lei si 0,28 lei, pentru o perioada de maximum 18 luni. Dupa consolidarea valorii nominale, actiunile vor fi cumparate in limitele de pret de 4 lei, respectiv 2,8 lei", se mai arata in comunicatul bancii.

Tot in cadrul AGA de luni, consiliul de administratie al Bancii Transilvania a prezentat stadiul vanzarii catre Groupama a participatiilor pe care le avea la BT Asigurari si Asiban. Actiunea de vanzare a companiei Asiban a fost finalizata, iar Bancii Transilvania, care detinea 25% din capitalul social al acesteia, i-a revenit suma de 87,5 milioane euro. In ceea ce priveste BT Asigurari, procedurile contractuale pentru stabilirea pretului final al tranzactiei sunt in derulare.

Citeste si:

La AGA au fost prezenti – direct sau prin imputerniciti - actionari reprezentand 49,30% din totalul capitalului social al Bancii Transilvania.

Banca Transilvania are, in prezent, o retea de 515 unitati si peste 6.300 de angajati.