Estinvest a intermediat luna trecuta tranzactii cu contracte futures, la BVB, in valoare totala de 472.500 lei, reprezentand 29,37% din valoarea totala a contractelor incheiate.

Pe locul al doilea in topul intermediarilor pe piata futures a BVB s-a aflat Romcapital, care a intermediat 27,9% din totalul contractelor incheiate, in valoare de 367.400 lei, urmata de Muntenia Global Invest, cu tranzactii de 363.000 lei.

Pe locurile patru si cinci s-au clasat Gm Invest si Intervam, insa rulajele realizate de acestea au fost relativ scazute, sub 300.000 lei.

Citeste si:

In luna august, pe piata derivatelor de la BVB au fost tranzactionate 3.064 contracte la termen, in valoare totala de 1,84 milioane lei.

BVB a lansat, in aprilie, sistemul pentru tranzactionarea contractelor futures, prin care a intrat in competitie directa pe acest segment cu Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS), pe care investitorii joaca in prezent pe mai multe tipuri de contracte, de la derivate pe suportul actiunilor cotate la BVB pana la cele valutare sau pe aur.