Nivelul pretului stabilit in urma analizei asigura un potential de crestere de aproximativ 70% in urmatoarele 12 luni, raportat la pretul de inchidere de RON 0,72 RON pe actiune, corespunzator pretului de inchidere din data de 10 septembrie, informeaza comunicatul remis de companie.

Ajustarile facute sunt urmarea analizei detaliate a situatiilor financiare publicate, a unor discutii cu managementul companiei si a schimbarii proiectiilor RCI asupra unor indicatori macroeconomici.

“Ca si in raportul precedent, in analiza financiara a companiei Teraplast ne-am bazat pe modelul fluxurilor actualizate de numerar. De asemenea, am furnizat in scop informativ si informatii referitoare la companiile similare din Europa de Vest si Centrala, dar si despre companii romanesti care activeaza in industria materialelor de constructii”, se mai scrie in raport.

Citeste si:

Cele mai importante ajustari facute modelului de analiza au fost legate de un cost mediu ponderat al capitalului usor mai mare fata de perioada precedenta si de unele intarzieri din partea furnizorilor de echipamente, care au amanat inceperea productiei pentru trei categorii de produse pentru anul viitor.

Alti factori ce au determinat ajustarile au fost dinamica mai redusa a vanzarilor de ferestre si geamuri termopan, in parte datorita inaspririi conditiilor de creditare si o asteptata reducere a cererii in industria de constructii pe termen mediu.