“Pana acum nu au facut nimic. Azi, dupa ce au venit vesti bune de afara, au aparut si ei cu declaratii, ca sa pozeze in salvatori”, a declarat un broker din piata.

“Statul roman nu ar trebui sa se implice in partea de tranzactionare, ci sa isi continue task-urile promise, de privatizari si listari. Vine si tarziu aceasta masura si oricum nu e rolul lor sa se implice in tranzactionare”, crede Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard.

Vosganian a spus ca nu va ramane indiferent fata de criza financiara internationala, care s-a reflectat in ultimele zile prin deprecieri puternice pe piata de la Bucuresti, si a anuntat ca a avut deja o intalnire cu premierul si cu membri din conducerea BVB pe aceasta tema , urmand ca astazi si maine sa fie decise masurile de sprijinire a Bursei.

Citeste si:

Presedintele si directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache, a precizat ca ministerul poate aplica atat masuri fiscale, cat si masuri economice, tinand cont ca are in portofoliu mai multe companii importante, care ar putea fi listate la Bursa.

"Este important sa mentionam ca Ministerul Finantelor este, in continuare, un sustinator al listarilor companiilor pe BVB. O pargie fiscala nu poate fi decat una indreptata in mod pozitiv asupra pietei, si anume, un imbold dat investitorilor care nu se poate referi decat la taxarea tranzactiilor", a explicat Farmache.