Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian (foto), a declarat vineri ca pregateste o serie de masuri care sa sprijine Bursa de la Bucuresti, in conditiile turbulentelor din pietele financiare, care au dus la scaderi puternice ale cotatiilor actiunilor, informeaza NewsIn. Anuntul nu a fost foarte bine primit de brokerii din piata.
“Pana acum nu au facut nimic. Azi, dupa ce au venit vesti bune de afara, au aparut si ei cu declaratii, ca sa pozeze in salvatori”, a declarat un broker din piata.

“Statul roman nu ar trebui sa se implice in partea de tranzactionare, ci sa isi continue task-urile promise, de privatizari si listari. Vine si tarziu aceasta masura si oricum nu e rolul lor sa se implice in tranzactionare”, crede Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard.

Vosganian a spus ca nu va ramane indiferent fata de criza financiara internationala, care s-a reflectat in ultimele zile prin deprecieri puternice pe piata de la Bucuresti, si a anuntat ca a avut deja o intalnire cu premierul si cu membri din conducerea BVB pe aceasta tema , urmand ca astazi si maine sa fie decise masurile de sprijinire a Bursei.

Presedintele si directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache, a precizat ca ministerul poate aplica atat masuri fiscale, cat si masuri economice, tinand cont ca are in portofoliu mai multe companii importante, care ar putea fi listate la Bursa.

"Este important sa mentionam ca Ministerul Finantelor este, in continuare, un sustinator al listarilor companiilor pe BVB. O pargie fiscala nu poate fi decat una indreptata in mod pozitiv asupra pietei, si anume, un imbold dat investitorilor care nu se poate referi decat la taxarea tranzactiilor", a explicat Farmache.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri