Decizia CNVM de a nu-i da avizul ca sef la SIF Moldova a fost luata tinand cont de amendarea lui Catalin Chelu cu 5.000 lei pentru depasirea pragului de detinere la SIF Oltenia si pentru folosirea "unui limbaj inadecvat si care nu corespunde cerintelor de buna purtare si integritate" prevazute de legea pietei de capital in cadrul adunarii generale din 29 august de la SIF Oltenia si in mai multe articole de presa si emisiuni televizate.

Arbitrul pietei de capital i-a dat, marti, o amenda de 5.000 lei lui Catalin Chelu si i-a solicitat sa isi reduca detinerile la SIF Oltenia, dupa ce a stabilit ca el a actionat in mod concertat in cadrul a doua adunari generale,depasind limita legala de 1% din actiuni.

Actionarii SIF Oltenia au fost convocati in 28 si 29 august si au decis sa il mentina in functia de presedinte si director general pe Dinel Staicu, in ciuda proceselor in care este implicat.

Citeste si:

Catalin Chelu a fost numit presedinte si director general al SIF Moldova in urma deciziei consiliului de administratie din 16 iulie, dupa ce fostul sef al SIF2, Sorin Turtoescu, si-a dat demisia, din motive de sanatate.

Potrivit ordonantei CNVM, in prezent, conducerea autorizata la SIF Moldova este formata din Ceocea Costel, director general adjunct, si Matei Alexandru, director.

Consiliul de administratie al SIF2 avea obligatia sa convoace in cel mult 60 de zile de la emiterea ordonantei adunarea generala a actionarilor pentru a hotari cu privire la oportunitatea mentinerii lui Catalin Chelu in functia de membru al consiliului de administratie.