Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis sa prelungeasca pentru ultima oara valabilitatea ofertei de vanzare a Iprochim Bucuresti, a anuntat institutia.

"Colegiul Director al AVAS a hotarat, pentru a sasea oara, prelungirea valabilitatii ofertei de vanzare a pachetului de actiuni detinut de stat la S.C. Iprochim S.A. Bucuresti, cu inca 30 de zile. Noul termen de valabilitate al ofertei este 18 octombrie 2008", arata AVAS.

Institutia precizeaza ca prelungirile succesive ale valabilitatii ofertei au fost necesare pentru finalizarea negocierilor pe care AVAS le poarta asupra clauzelor contractuale cu ofertantul selectat pentru privatizarea Iprochim Bucuresti, respectiv consortiul format din Asociatia Salariatilor de Drept Privat AS-Iprochim, Proiect Bucuresti SA si ARNO Capital SRL, informeaza NewsIn.

In data de 10 martie 2008, in urma aplicarii grilei de evaluare, AVAS a selectat oferta depusa de consortiul Asociatia Salariatilor de Drept Privat AS-Iprochim, Proiect Bucuresti SA si ARNO Capital SRL pentru privatizarea Iprochim.

Societatea a fost lansata la privatizare in data de 24 octombrie 2007, prin metoda negocierii cu selectie pe baza de oferte tehnice. Conform unei Hotarari de Guvern din 2004, metoda de vanzare a institutelor de cercetare presupune evaluarea unei oferte care are doua componente: o oferta tehnica, care reprezintã 60% din punctajul total si o oferta financiara, care reprezinta 40% din punctajul total.

Avand in vedere legislatia europeana in domeniul ajutorului de stat, AVAS a notificat Comisia Europeana in privinta acestui proces de privatizare, prin intermediul Consiliului Concurentei. Pana in acest moment, AVAS nu a primit niciun raspuns cu privire la acest subiect.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si