Operatorul bursier austriac Wiener Boerse isi va majora detinerea in cadrul Bursei de Valori din Budapesta, Budapest Stock Exchange, devenind actionar majoritar, conform aprobarii date de autoritatea de supraveghere a pietelor financiare din Ungaria (PSZAF).

Dupa inregistrarea cererii si primirea documentatiei, PSZAF a aprobat detinerea unei participatii de 50,4525% de catre Wiener Boerse, in cadrul bursei de la Budapesta.

Anterior, operatorul bursei vieneze isi majorase participatia la Bursa de Valori din Budapesta la 37,7% si preluase un pachet de 81% din actiunile operatorului pietei de capital de la Ljubljana.

In august, Wiener Boerse a anuntat ca ar putea face o oferta de preluare a unei participatii la Bursa de Valori de la Praga. Actionarii bursei din Praga declarasera ca ar putea vinde un pachet de pana la 90% din actiunile operatorului bursier, pana la sfarsitul anului, conform NewsIn.

In noiembrie 2007, seful Wiener Boerse spunea ca operatorul bursier austriac este interesat de preluarea unui pachet de actiuni la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri