"Listarea Fondului Proprietatea este una din prioritati, dar nu in orice conditii. Daca piata va continua sa nu fie favorabila, am putea decala calendarul privind listarea", a spus Lulache, citat de NewsIn.

In conditiile din prezent, Fondul nu ar putea fi listat la bursa, a adaugat Lulache.

"Criza a destabilizat jucatori mari, nimeni nu s-ar hazarda sa faca o listare. Nu stiu cum ar putea interveni autoritatile pentru reglarea conditiilor din piata, astfel incat Fondul Proprieatea sa poata fi listat", a mai spus Lulache.

Declaratiile reprezentantului Fondului vin intr-un context dificil pentru pietele de capital, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) fiind afectata masiv de criza din pietele financiare. Astfel, indicele celor mai lichide 10 actiuni, BET, a scazut cu 51,9% de la inceputul acestui an si pana la finalul sedintei de marti, pe fondul reducerii volumelor de tranzactionare.

Citeste si:

Conform planului de actiune pentru listarea la bursa elaborat la inceputul lunii august, Fondul ar urma sa fie listat in iunie 2009.

Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si la o bursa internationala, din Londra sau New York.

Fondul Proprietatea avea active de 14,46 miliarde lei (4 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut, in timp ce capitalurile proprii erau de 14,45 miliarde lei. La 27 iunie 2008, Fondul avea depozite bancare de circa 852 milioane lei.

In prezent, Fondul Proprietatea este in etapa de selectie a administratorului de fond, in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), si are detineri la 88 de companii, dintre care cele mai multe sunt din sectorul energetic.