Oferta Nova Trade pentru cumpararea de actiuni Lido Bucuresti, fara vanzatori

Firma Nova Trade controlata de familia Adamescu nu a gasit niciun vanzator de actiuni Lido Bucuresti (LIDO) in urma ofertei publice de cumparare desfasurata pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a anuntat firma hoteliera.

Nova Trade Bucuresti vroia sa cumpere in cadrul ofertei un pachet de 11,56 milioane de actiuni Lido, reprezentand 93,38% din capitalul social, si ar fi platit pentru fiecare titlu 1,70 lei. Oferta a fost intermediata de casa de brokeraj Vanguard.

Lido Bucuresti este actionar minoritar la mai multe firme hoteliere precum Casa Capsa SRL, Muntenia International SRL, Majestic Tourism SA, Compania Hoteliera Intercontinental Romania SA, Complex Hotelier Modern SRL, UIC SA si Centrul de Afaceri Romania SA.

Anul trecut Lido a inregistrat un rezultat negativ de 94.032 lei si estimeaza pentru 2008 o adancire a pierderilor, la 272.365 lei.

Compania hoteliera Lido are un capital social de 1,24 milioane lei, impartit in 12,38 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Potrivit ultimei raportari, actionarul principal al Lido este Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, care controleaza 42,87% din capitalul social, iar Union International Center detine 10,63% din actiuni.

Firma hoteliera are o valoare de piata de 26,62 milioane lei (7,19 milioane euro), aferenta cotatie de 2,15 lei/actiune, stabilita in sedinta din 26 septembrie a Bursei. Titlurile Lido Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul LIDO.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri