Rompetrol Group si-a sporit detinerea la Rompetrol Bucuresti la 98,99% si poate cere delistarea sa

Rompetrol Group NV a ajuns la o detinere de 98,99% in cadrul companiei Rompetrol Bucuresti (VEGA), in urma incheierii ofertei publice de preluare si poate cere delistarea companiei, potrivit datelor operatorului de piata afisate marti.

In urma ofertei publice de preluare, derulate in perioada 29 iulie - 29 septembrie, Rompetrol Group NV a cumparat 113,96 milioane titluri, pentru suma de 29,63 milioane lei, la un pret de 0,26 lei/titlu, ceea ce reprezinta 6,53% din totalul actiunilor emise de societate.

Intermediarul ofertei este casa de brokeraj Tailwind Securities, cumparata recent de omul de afaceri Dinu Patriciu, iar inainte de inceperea ofertei publice, Rompetrol Group NV avea o detinere de 92,46% din totalul titlurilor.

Rompetrol Bucuresti are un capital social de 174,5 milioane lei, divizat in 1,74 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, iar obiectul de activitate al companiei este reprezentat de fabricarea produselor obtinute din prelucrarea titeiului.

Ultima cotatie a titlurilor companiei a fost de 0,216 lei, in sedinta din 29 septembrie, ceea ce da o capitalizare de 377 milioane lei (100,97 milioane euro). Titlurile Rompetrol se tranzactioneaza la prima categorie a pietei Rasdaq, sub simbolul VEGA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri