Conducerea SIF Oltenia (SIF5) va propune actionarilor rascumpararea a 10% din actiunile proprii, in vederea stabilizarii cotatiei pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), potrivit unui comunicat remis de societatea de investitii financiare.

Actionarii SIF Oltenia, convocati in 14/15 noiembrie in cadrul adunarilor generale, vor lua in discutie planul de rascumparare, care prevede cumpararea de actiuni proprii la un pret cuprins intre 1,36 lei si 2,50 lei, pe o perioada de un an.

Actiunile rascumparare ar urma sa fie folosite pentru regularizarea cursului actiunilor proprii pe piata de capital, dar si pentru o eventuala diminuare a capitalului social, dupa obtinerea avizului Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Totodata, actionarii inregistrati in 10 octombrie vor alege si un nou consiliu de administratie, pentru un mandat de patru ani.

SIF Oltenia (SIF5) a raportat in primul semestru al anului un profit net de 53,77 milioane lei (14,6 milioane euro), cu aproape o treime mai mic decat cel consemnat in acelasi interval din 2007, de 78,08 milioane lei.

SIF Oltenia (SIF5) avea la sfarsitul lunii august active de 2,13 miliarde lei, cu 4,20% mai mici decat in luna precedenta. Titlurile SIF Oltenia se tranzactioneaza la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul SIF5, iar compania are un capital social de 58,02 milioane lei, impartit in 580,16 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

O actiune SIF Oltenia valora 1,36 lei la inchiderea sedintei de ieri a Bursei, ceea ce confera companiei o capitalizare de 789,03 milioane lei (211,54 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cascadorii rasului la olteni: AGA SIF Oltenia, prezidata de SIF Banat