Actionarii companiei de studii geologice si geofizice Prospectiuni Bucuresti (PRSN) au aprobat propunerea conducerii de a rascumpara pana la 10% din totalul actiunilor proprii, la un pret de cel mult 1 leu/titlu, a anuntat societatea.

Cele 71,8 milioane titluri ar putea fi rascumparate intr-o perioada de 12 luni de la publicarea hotararii in Monotorul Oficial, la un pret cu prins intre 0,10 lei si 1 leu, ceea ce corespunde unei sume cuprinsa intre 7,18 milioane lei si 71,8 milioane lei.

Actiunile achizitionate vor fi platite din rezervele societatii (altele decat cele legale), urmand a fi folosite pentru programele de optiuni sau alte alocari de actiuni destinate salariatilor emitentului sau ai altei societati asociate.

Societatea a afisat pentru semestrul al acestui an un profit net de 1,84 milioane lei (502.146 euro), de 12,6 ori mai mic decat cel din perioada similara a anului trecut, pe fondul restragerii afacerilor cu peste o treime.

Prospectiuni Bucuresti are un capital social de 71,8 milioane lei, divizat in 718,05 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este societatea omului de afaceri Ovidiu Tender, Tender SA, care detine 70,52% din actiuni, in vreme ce SIF Muntenia are 11,87% din capital.

Compania este specializata in geologie, prospectiuni pentru hidrocarburi prin foraje si lucrari seismice.
Titlurile Prospectiuni Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul PRSN. Actiunile au incheiat sedinta de vineri la cotatia de 0,313 lei, ceea ce da companiei o valoare de piata de 224,75 milioane lei (60,2 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Fondatorii Bittnet: Ni s-au deschis mai usor usile dupa listare