Totodata, conducerea Perla Covasnei propune si cumpararea de actiuni la alte societati si de active in valoare de pana la 50% din totalul activelor imobilizate ale firmei.

Societatea Perla Covasnei (PELA) are un capital social de 500.111 lei, divizat in 5 milioane titluri, cu valoarea nominala de 0,10 lei. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul PELA.

Cotatia titlurilor PELA s-a dublat in sedinta bursiera de miercuri, la 3,20 lei, nivel la care compania are o capitalizare de 16 milioane lei (4,28 milioane euro).

Citeste si:

Bere Azuga a cumparat in iulie mai multe pachete de actiuni Perla Covasnei (PELA), reprezentand 38,08% din capitalul social al firmei, pentru 4,1 milioane lei. In acelasi timp, Bere Azuga a preluat 95% din partile sociale ale societatii Mixt-Elis SRL, actionar minoritar al Perla Covasnei, cu o participatie de 12,56%.

In urma celor doua achizitii, Bere Azuga a ajuns la o detinere de 50,002% din capitalul social al producatorului de apa minerala, pachet ce ii asigura controlul companiei.