Conducerea TMK Artrom Slatina (ART) propune actionarilor majorarea capitalului social cu 304,85 milioane lei (81 mil. euro) , prin incorporarea rezervelor si aport in numerar, arata convocatorul remis Bursei de Valori Bucuresti.
Capitalul Artrom ar putea fi majorat pe de-o parte cu suma de 76,98 milioane lei, prin incorporarea rezervelor societatii si a rezervelor constituite din profitul net, precum si a primelor de emisiune de 3,76 milioane lei. Astfel, vor fi emise 30,76 milioane de actiuni, iar fiecare actionar va primi 2,5 actiuni noi la fiecare titlu detinut.

In al doilea rand, conducerea companiei propune si o majorare a capitalului cu 227,87 milioane lei prin aport in numerar, dintre care circa 183,56 milioane lei (aproximativ 50 milioane de euro) vor fi adusi de actionarul majoritar, TMK Europe GmbH. In urma acestei etape, compania va emite 90,78 milioane de titluri, actionarii putand subscrie circa 7,4 actiuni noi la una detinuta, la pretul de 2,51 lei, egal cu valoarea nominala.

Actionarii se vor intalni in 17 noiembrie, iar data de referinta pentru adunarea generala este 31 octombrie.

Producatorul de tevi TMK-Artrom Slatina (ART) a afisat in primul semestru din 2008 un profit net de 9,88 milioane lei (2,7 milioane euro), de 4,3 ori mai mic decat cel din perioada similara a anului trecut, pe fondul pierderilor din activitatea financiara.

In schimb, afacerile companiei au avansat cu 8,8% in primul semestru din 2008, la 298,14 miiloane lei (81,23 milioane euro), fata de intervalul echivalent al anului trecut, cand cifra de afaceri inregistrata a fost de 273,92 milioane lei.

Societatea este specializata in productia de tevi din otel fara sudura si are in prezent un capital social de 30,79 milioane lei, divizat in 12,27 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,51 lei. Actionarul majoritar al companiei este TMK Europe GmbH, care controleaza 80,56% din capitalul social, iar SIF Oltenia detine 12,19%, potrivit ultimei raportari.

Titlurile TMK Artrom sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, la a doua categorie, sub simbolul ART. Capitalizarea companiei este de circa 149,67 milioane lei (39,81 milioane euro), aferenta cotatiei de 12,20 lei, stabilita in sedinta bursiera de miercuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri