Fimaro Cluj-Napoca (FIMA) vrea sa se divizeze in doua firme, dintre care una va activa pe piata imobiliara, motiv pentru care conducerea companiei cere actionarilor transferul unei parti din capitalul social catre firma nou infiintata, arata un comunicat remis pietei Rasdaq.
Astfel, conducerea Fimaro propune actionarilor, convocati in adunarea generala din 10 noiembrie, transferul a 444.081 lei din capitalul social catre noua firma, prin reducerea valorii nominale a unei actiuni de la 2,5 lei la 1,63 lei.

Societatea nou infiintata se va numi Fimaro Development si va avea activitati pe piata imobiliara. Conducerea Fimaro sustine ca divizarea este necesara pentru ca firma rezultata sa poata adopta strategii mai flexibile de afirmare pe piata si, totodata, sa gaseasca surse de finantare noi.

In urma divizarii, Fimaro Development va avea un capital social de 444.081 lei, impartit in 510.438 de actiuni, cu o valoare nominala de 0,87. Ca urmare, Firmaro Cluj va ramane cu un capital social de 882.013 lei, divizat in 510.438 de titluri, cu valoarea nominala de 1,63 lei.

Titlurile Fimaro Development vor fi distribuite in mod proportional actionarilor Fimaro care vor fi inregistrati in 3 noiembrie.

In prezent Fimaro are un capital social de 1,28 milioane lei, divizat in 510.438 de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Printre actionarii importanti ai firmei se numara David Victor, care detine 15,14% din capitalul social, Baciu Voicu, cu 15,11% si Lasca Stefan, cu o participatie tot de 15,11%.

Potrivit ultimei cotatii, de 18 lei/actiune, Fimaro Cluj are o valoare de piata de 9,19 milioane lei (2,33 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri