Principala bursa din Moscova a inchis sedinta de luni cu cea mai mare scadere inregistrata vreodata, dupa ce investitorii si-au pierdut increderea in perspectivele de crestere ale tarii, dupa ieftinirea petrolului, spun analistii.
Indicele RTS inregistra, la finalul unei sedinte de tranzactionare marcate de intreruperi, o scadere record de 19,10%, scrie AFP, citat de NewsIn.

"Este cea mai accentuata scadere dintr-o singura sedinta", a declarat un purtator de cuvant. Indicele a inchis la 866,39 puncte, cu 65% in declin fata de nivelul minim atins la inchidere din mai.

Indicele Micex al Bursei Valutare Interbancare de la Moscova a cazut, de asemenea, cu 18,66%, la 752 puncte, dupa trei suspendari ale sedintei de tranzactionare.

"Investitorii pleaca de pe piata, pentru ca sunt nelinistiti de evolutia cresterii economice", a declarat economistul Christopher Weafer de la banca Uralsib. "In prezent, exista un mare semn de intrebare despre argumentele de a investi in Rusia. La inceputul anului existau motive foarte clare, cum ar fi reconstructia tarii, marile proiecte de investitii ale presedintelui Medvedev, dar intre timp acestea sunt amenintate de ieftinirea petrolului, care ar putea determina scaderi bugetare", a explicat Weafer.

Potrivit declaratiilor analistului, rezervele valutare ample ale tarii o pun la adapost de falimente rasunatoare, "dar nu ajung ca sa atraga investitorii".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri