Indicele RTS inregistra, la finalul unei sedinte de tranzactionare marcate de intreruperi, o scadere record de 19,10%, scrie AFP, citat de NewsIn.

"Este cea mai accentuata scadere dintr-o singura sedinta", a declarat un purtator de cuvant. Indicele a inchis la 866,39 puncte, cu 65% in declin fata de nivelul minim atins la inchidere din mai.

Indicele Micex al Bursei Valutare Interbancare de la Moscova a cazut, de asemenea, cu 18,66%, la 752 puncte, dupa trei suspendari ale sedintei de tranzactionare.

Citeste si:

"Investitorii pleaca de pe piata, pentru ca sunt nelinistiti de evolutia cresterii economice", a declarat economistul Christopher Weafer de la banca Uralsib. "In prezent, exista un mare semn de intrebare despre argumentele de a investi in Rusia. La inceputul anului existau motive foarte clare, cum ar fi reconstructia tarii, marile proiecte de investitii ale presedintelui Medvedev, dar intre timp acestea sunt amenintate de ieftinirea petrolului, care ar putea determina scaderi bugetare", a explicat Weafer.

Potrivit declaratiilor analistului, rezervele valutare ample ale tarii o pun la adapost de falimente rasunatoare, "dar nu ajung ca sa atraga investitorii".