Fondurile ESPA Stock Global Emerging Markets, ESPA Bond Europe, ESPA Bond Dollar, ESPA Bond Danubia, ESPA Stock Global si ESPA Stock Europe Emerging sunt inregistrate si supravegheate de autoritatea pietei financiare din Austria.

Titlurile ESPA Bond Europe sunt autorizate pe inca sase piete, iar fondul investeste preponderent in obligatiuni din zona euro, pana la 30% din active putand fi plasate in obligatiuni in state din afara zonei euro. Fondul ESPA Bond Dollar investeste in obligatiuni denominate in dolari, precum titlurile de stat americane sau eurobondurile in dolari.

In schimb, ESPA Bond Danubia se axeaza pe obligatiunile din Europa Centrala si de Est si isi indreapta cea mai mare parte a investitiilor in titluri de stat emise de Polonia, Ungaria sau Cehia.

Citeste si:

ESPA Stock Global este un fond de actiuni cu plasamente la nivel global, portofoliul cuprinzand intre 80 si 150 de actiuni, in vreme ce ESPA Stock Global Emerging Markets are o strategie de investitii pe termen lung in pietele emergente din America de Sud, Asia de Sud Est, Europa de Est sau Africa. Totodata, ESPA Stock Europe-Emerging investeste in actiuni din Europa Centrala si de Est, Rusia, Turcia si Austria.

Pe piata autohtona, BCR Asset Management este lider pe sectorul fondurilor deschise de investitii, cu active administrate la sfarsitul lunii august de 291 milioane lei, adica o cota de piata de 31,6%. Divizia de administrare a activelor a Bancii Comerciale Romane, al carei actionar majoritar este Erste Bank, are opt fonduri deschise de investitii, dintre care patru au plasamente diversificate, doua investesc in obligatiuni, un fond face plasamente preponderent in actiuni actiuni, iar altul in piata monetara.