Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat intentia societatii Annaliesse Investments Limited de a prelua aproape 95% din capitalul social al SSIF Vanguard SA, devenind astfel actionar semnificativ direct, informeaza buletinul CNVM.

In acelasi timp, Andrei Siminel a preluat si 91,37% din actiunile societatii de administrare a investitiilor Vanguard Asset Management.

Societatea de servicii de investitii financiare a fost infiintata in anul 1994, iar in 1999 a lansat primul serviciu de tranzactionare online pe piata romaneasca de capital. In primele noua luni ale acestui an.

Societatea de administrare a investitiilor Vanguard Asset Management administreaza doua fonduri deshise de investitii: Oportunitati Nationale si Vanguard Protector. Fondul Oportunitati Nationale ofera investitorilor expunere pe piata bursiera, iar Fondul Vanguard Protector investeste in depozite, obligatiuni si titluri de stat.

Andrei Siminel este directorul general al NCH Advisors, administratorul mai multor fonduri de investitii, printre care Broadhurst si Lindsell Enterprises.

Siminel Andrei este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de capital, fondul pe care il conduce investind peste 400 sute de milioane de euro pe piata romaneasca.


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si