Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat intentia lui Andrei Siminel de a prelua aproape 95% din capitalul social al SSIF Vanguard SA, prin intermediul societatii Annaliesse Investments Limited, devenind astfel actionar semnificativ direct. Astfel, directorul general al NCH Advisors oficializeaza controlul pe care il detine de mai mult timp asupra firmei de brokeraj.
Surse din piata au declarat, pentru Wall-Street, ca acesta controla Vanguard prin intermediul firmei Lapworth Holdings Ltd, fostul actionar majoritar al companiei. Desi nu exista informatii care sa ateste asigurarea managementului de catre omul de afaceri, aceleasi surse, apropiate de piata de capital si de societatea de brokeraj au confirmat aceasta ipoteza.

In acest mod Andrei Siminel transfera 95% din actiunile Vanguard de la o firma la alta, transformand toate comentariile “off the record” privind controlul sau asupra Vanguard in informatii oficiale.

Prin aceeasi decizie a Comisiei, Andrei a primis aprobarea sa preia si 91,37% din actiunile societatii de administrare a investitiilor Vanguard Asset Management.

Societatea de servicii de investitii financiare Vanguard SA a fost infiintata in anul 1994, iar in 1999 a lansat primul serviciu de tranzactionare online pe piata romaneasca de capital.

Vanguard s-a plasat pe pozitia a noua in septembrie,
din punctul de vedere al sumelor rulate la Bursa de Valori Bucuresti, cu un rulaj de 39,6 milioane lei (10,7 mil. euro).

Casa de brokeraj Vanguard a fost doilea intermediar la Bursa din Sibiu, in primele noua luni ale acestui an, cu 677.412 contracte.

Societatea de administrare a investitiilor Vanguard Asset Management administreaza doua fonduri deshise de investitii: Oportunitati Nationale si Vanguard Protector. Fondul Oportunitati Nationale ofera investitorilor expunere pe piata bursiera, iar Fondul Vanguard Protector investeste in depozite, obligatiuni si titluri de stat.

Andrei Siminel este directorul general al NCH Advisors, administratorul mai multor fonduri de investitii, printre care Broadhurst si Lindsell Enterprises si unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de capital, fondul pe care il conduce investind peste 400 sute de milioane de euro pe piata romaneasca.

La sfarsitul lunii martie a acestui an, grupul italian IGD a semnat un acord preliminar cu NCH Advisors pentru achizitionarea retelei de 15 magazine Winmarkt si a unei proprietati comerciale data spre inchiriere, portofoliu pentru care va plati 182,5 milioane euro, NCH facandu-si astfel exitul din aceasta investitie.

Topul celor mai mari 20 tranzactii la noua luni

Topul caselor de brokeraj in luna septembrie
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri