Marile burse europene au continuat sa scada, in ciuda deciziei luate de sase mari banci centrale, printre care Banca Centrala Europeana (BCE) si Federal Reserve, de a cobori dobanda de politica monetara, arata AFP.
Astfel, indicele vedeta al bursei din Frankfurt, DAX, a coborat din nou la mijlocul sedintei bursiere de miercuri, cu 4,68%, pana la 5.077,49 puncte.

Indicele CAC 40 al Bursei din Paris a pierdut 4,08%, pe o piata instabila. Indicele a coborat cu 98,11puncte, la 3.634,11 puncte, avand o evolutie fluctuanta. Acesta a pierdut peste 8% la deschiderea sedintei bursiere, inainte de a urca temporar la mijlocul acesteia.

La Londra, indicele Footsie-100 a coborat cu 207,36 puncte, sau 4,50%, pana la 4.397,86 puncte.

BCE a coborat dobanda de politica la 3,75%, Fed la 1,5% si BoE la 4,5%. In schimb, banca centrala a Japoniei s-a vazut in imposibilitatea de cobori dobanda cheie, aceasta fiind deja la un nivel foarte scazut, de 0,5%.

Banca centrala a Suediei a luat coborat dobanda de referinta cu 0,5%, la 4,25%. De asemenea, banca centrala a Elvetiei a decis sa coboare cu un sfert de punct procentual dobanda de referinta. Marja de variatie pentru dobanda cheie coboara, astfel, de la 2,25-3,25% la 2%-3%, potrivit bancii centrale a Elvetiei.

Banca centrala a Canadei a coborat dobanda de politica monetara cu jumatate de punct procentual, la 2,5%.

Decizia marilor banci centrale vine dupa ce bursele asiatice s-au prabusit si cele europene au deschis in scadere, in contextul in care, dupa Statele Unite, a venit randul Marii Britanii sa anunte un plan major de sustinere a sistemului bancar, ce implica o nationalizare partiala a celor mai mari banci.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri