Administratorul de fonduri Pioneer Asset Management isi reorganizeaza activitatea, iar intr-o prima etapa va face fuziunea prin absorbtie dintre fondurile deschise Premio si Integro, a anuntat societatea de administrare a activelor.
Asfel, fondul Integro urmeaza sa absoarba fondul Premio.

Fondul Integro este un fond deschis, cu risc moderat, cu portofoliul diversificat si cu o politica de investitii ce include si plasamente in actiuni cotate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Fondul are un activ net de peste 10,5 milioane lei si peste 9.000 de investitori.

Fondul absorbit, Premio, este un fond de investitii in actiuni listate, care se adreseaza in special investitorilor cu un stil dinamic si un apetit ridicat de risc.

"Reorganizarea portofoliului de fonduri de investitii Pioneer Investments are loc in majoritatea tarilor in care activeaza compania de management al investitiilor si face parte din planul strategic de a pune un mai mare accent pe distributia produselor de investitii internationale administrate centralizat, produse care ofera avantajul minimizarii riscurilor prin diversificare si a unui proces investitional mai eficient, de calitate superioara", a declarat directorul general al Pioneer Asset Management, Florin Dolea.

Societatea de administrare a activelor mai administreaza fondul de investitii, Stabilo, care se adreseaza in special investitorilor cu un profil conservator ce urmaresc randamente constante, precum si fondul Pioneer Europa Obligatiuni, ce se adreseaza investitorilor conservatori, care vor sa achizitioneze obligatiuni europene si locale.

"In Romania, pana la sfarsitul lui 2008 vom aduce fonduri deschise de investitii internationale administrate centralizat, care vor acoperi un larg spectru investitional, de la investitii dinamice in actiuni pe piete emergente pana la cele mai conservatoare investitii in obligatiuni emise de statele dezvoltate", a adaugat Florin Dolea.

Grupul Pioneer Investments este unul din primii 50 de administratori de investitii din lume, cu active in administrare la 30 martie 2008 de aproximativ 190 miliarde euro la nivel global si o prezenta in 25 de tari. Pioneer Investments este lider in domeniul administrarii de fonduri in Europa Centrala si de Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri