Mai multe ordine mari de vanzare pe actiunile societatilor de investitii financiare au prabusit indicele BET-FI in doar 10 minute, in conditiile unei piete putin lichide, in timp ce restul indiclilor Bursei de la Bucuresti (BVB) au urmat tendinta impusa de sectorul SIF, sustin brokerii.
La scurt timp dupa jumatatea sedintei de tranzactionare, lichiditatea totala a pietei sporise la 21,39 milioane lei (5,45 milioane euro).

"Sunt foarte multi investitori speriati care au incercat sa vanda la orice pret si cum au vazut SIF-urile putin pe plus au inceput sa vanda. Pur si simplu s-a vandut foarte mult in interval de vreo 10 minute si, in conditiile unor ordine foarte slabe, atat in cumparare cat si in vanzare, mai multe ordine mari a dus la prabusirea cotatiilor", a declarat Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest, citat de NewsIn.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, scadea cu 2,87%, pana la 3.497,49 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, cobora cu 1,62%, pana la 2.618,12 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), pierdea 11,00%, pana la 17.162,26 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, cobora cu 1,14%, ajungand la 8.583,77 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, pierdea 4,92%, pana la 345,69 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, cobora cu 4,05%, pana la 485,53 puncte.

"Nu prea ne asteptam la o astfel de prabusire, dar piata ne-a oferit o surpriza mai putin placuta, in conditiile in care bursele externe erau stabile, chiar in usoara crestere", a mai spus Grigoras.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri