Bursa de Valori din Viena a primit astazi acordul din partea autoritatii antitrust din Slovenia (Urad Republike Slovenije za varstvo konkurence), conform legislatiei slovene, pentru achizitia pachetului de actiuni de 81,01% la Bursa din Ljubljana, informeaza un comunicat al institutiei.

Bursa de Valori din Viena a castigat licitatia in luna iunie.

„Salutam decizia autoritatilor slovene si in curand vom putea incepe colaborarea cu partenerii nostri sloveni”, a declarat Heinrich Schaller, membru al Comitetului Director al Wiener Börse AG.

„Un exemplu de masura eficienta ce poate fi implementata rapid este conectarea Bursei de Valori din Ljubljana la reteaua de furnizori de date a Bursei de Valori din Viena (Budapesta, Bucuresti, Sarajevo si Banja Luka),” a adaugat Heinrich Schaller.

Pe langa participarea pe care o detine la Bursa de Valori din Ljubljana, Bursa de Valori din Viena detine, impreuna cu Oesterreichische Kontrollbank, si un procent de 68,8% la Bursa de Valori din Budapesta. In plus, colaboreaza strans cu Bursa de Valori din Bucuresti si are incheiate acorduri de cooperare cu numeroase alte burse de valori din regiunea Europei Centrale si de Est.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Merkel refuza sa limiteze numarul de refugiati care ajung in Germania,
Setari Cookie-uri