Actiunile BRD SocGen (BRD) se scumpeau cu 14,71% la jumatate de ora dupa revenirea la tranzactionare, aproape de limita maxima de variatie, in conditiile in care banca a anuntat un profit net in primele noua luni ale anului de 1,038 miliarde lei (285 milioane euro), in crestere cu 52%.
Actiunile BRD au fost suspendate in deschiderea sedintei de marti a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si au revenit la tranzactionare la ora 10:50, dupa publicarea rezultatelor financiare la noua luni.

BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca dupa active si retea, a inregistrat in primele noua luni din 2008 un profit net de 1,038 miliarde lei (285 milioane euro), in crestere cu 52% fata de acelasi interval din 2007, dar rezultatul include profitul exceptional realizat din vanzarea participatiei de 25% la Asiban, arata rezultatele preliminare ale bancii, preluate de NewsIn.

La sfarsitul lunii septembrie, banca avea active de 44,5 miliarde lei (11,9 miliarde euro), in crestere cu aproape 10% fata de finalul anului trecut, cand activele bancii erau de 40,7 miliarde lei (11,3 miliarde euro).

BRD-Groupe Societe Generale avea, la sfarsitul lunii septembrie 2008, 2,6 milioane de clienti si peste 2,3 milioane de carduri emise. Banca dispunea de o retea de aproape 900 de unitati, peste 1.400 de bancomate si peste 16.000 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS).

Titlurile BRD SocGen se tranzactioneaza la categoria I a Bursei, sub simbolul BRD. Banca are un capital social de 696,90 milioane lei, divizat in 696,90 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 1 leu.

Potrivit ultimelor raportari, compania-mama Societe Generale controla 58,32% din actiunile BRD. Cu exceptia SIF Banat-Crisana (SIF1), celelealte patru societati de investitii financiare (SIF) aveau, fiecare, participatii de aproximativ 5% din capitalul social al bancii.

Banca are o valoare de piata de 5,92 miliarde lei (1,6 miliarde euro), la pretul de inchidere din sedinta bursiera de luni, de 8,50 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri