"Noi ne gandim sa obtinem peste 20 milioane de euro, poate chiar 25 milioane de euro din vanzarea pachetului de actiuni la Automobile Craiova", a spus Florian Buzatu, director si membru in consiliul de administratie al SIF Oltenia.

Societatea de investitii financiare controleaza 22,06% din actiunile producatorului de automobile, participatie cu o valoare de piata de 65,2 milioane lei (17,22 milioane euro), potrivit ultimei cotatii a titlurilor AUCS de pe piata Rasdaq, de 15,60 lei.

Buzatu a explicat ca, deocamdata, cele trei fonduri de investitii fac o analiza si poarta discutii preliminare intre ele. In prealabil, SIF Oltenia a avut o discutie cu aceste fonduri, iar cu unul dintre ele a avut o discutie mai detaliata.

"Acum, SIF Oltenia asteapta ca cele trei fonduri sa se inteleaga, urmand ca dupa aceea sa vina ele la noi pentru achizitia pachetului de actiuni", a mai spus Florian Buzatu.

Citeste si:

Automobile Craiova (AUCS) a obtinut in primele sase luni ale anului un profit net de 1,08 milioane lei (294.683 euro), in scadere cu 26% fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii lente a cheltuielilor si comprimarii usoare a veniturilor.

Afacerile la sase luni ale companiei s-au ridicat la 4,8 milioane lei (1,3 milioane euro), in usoara scadere fata de aceeasi perioada din 2007, cand cifra de afaceri a companiei a fost de 4,96 milioane lei.

Actionarul majoritar al Automobile Craiova este producatorului american de automobile Ford Motor Company, care a cumparat de la statul roman pachetul de 72,4% din actiuni, pentru 57 milioane euro, tranzactie finalizata pe 21 martie.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea XMBS, sub simbolul AUCS. Compania are o capitalizare de 301,22 milioane lei (79,54 milioane euro), conform ultimei cotatii de 15,60 lei, stabilita la inchiderea sedintei bursiere de miercuri.