Dublarea capitalului social aprobata in adunarea actionarilor din 27 aprilie 2007 a fost intarziata pe fondul proceselor intentate de firma Cocor Turism Bucuresti, actionar la SIF Transilvania, de Daniel Stoica, administrator al Cocor si de Teodor Moise, actionar minoritar la societatea de investitii, care au contestat modul de majorare a capitalului social.

Desi Curtea Suprema a respins, in 24 iunie, recursul firmei Cocor Bucuresti privind anularea majorarii de capital social de la SIF Transilvania (SIF3), deoarece recursul nu a fost timbrat, compania sustinea ca decizia Inatei Curti de Casatie si Justitie din 24 iunie nu este suficienta pentru deblocarea pachetului de actiuni SIF3.

Cu toate ca cererea de recurs inaintata de Cocor a fost respinsa definitiv si irevocabil, majorarea de capital face inca obiectul contestarii in contencios administrativ si este pe rol in proces cu unul dintre actionari, Stoica Daniel.

Citeste si:

SIF Transilvania reclama, intr-un comunicat transmis vineri Bursei, faptul ca in prezent exista doua hotarari contradictorii, luate de Curtea de Apel Brasov, privind cererea Cocor de anulare a AGEA din aprilie 2007 si cea inaintata de Daniel Stoica.

SIF Transilvania considera ca admiterea cererii lui Daniel Stoica s-a realizat prin "sfidarea logicii si a practicii judiciare", in conditiile in care o cerere identica inaintata de Cocor a fost respinsa definitiv si irevocabil.

Titlurile SIF Transilvania erau blocate de la tranzactionare la jumatatea sedintei de vineri a Bursei de Valori Bucuresti.