Actiunile Erste Bank (EBS) se tranzactionau in jurul orei 15:20 la pretul de 81 lei, ceea ce insemna o scadere cu 14,74% fata de nivelul de referinta. Tototdata, schimburile au fost destul de intense si totalizau cu o ora inainte de incheierea sedintei circa 2,7 milioane lei.

Standard & Poor's (S&P) a coborat, joi, de la 'stabila' la 'negativa' perspectiva ratingului Erste Bank si subsidiarei Banca Comerciala Romana (BCR), din cauza impactului regional al crizei financiare mondiale, si a avertizat ca mai ales operatiunile din Romania ar putea crea presiuni suplimentare.

"Din pacate un mesaj de acest gen nu face decat sa induca un trend de scadere mai pronuntat si, avand in vedere ca pietele se gasesc pe un trend descendent, cu siguranta ca vom vedea noi minime la titlurile Erste in urmatoarea perioada", a declarat Adi Lupsan, directorul adjunct al Intercapital Invest, citat de NewsIn.

In schimb, pe Bursa din Viena o actiune Erste era cotata la aceeasi ora la 22,05 euro, mai ieftina cu 8,09% fata de inchiderea sedintei de joi, scaderea procentuala fiind diferita pe cele doua piete din cauza cursului valutar. Pe Bursa de la Bucuresti titlurile Erste afisau o depreciere mai mare in conditiile in care leul s-a apreciat puternic in fata monedei europene.

Citeste si:

Decizia de revizuire a perspectivei de rating survine ca urmare a impactului "riscului in crestere ca zona Europei Centrale si de Est si Austria sa fie contaminate de presiunile macroeconomice mondiale.

Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), a obtinut anul trecut un profit net de 1,174 miliarde euro, iesind in evidenta cu performanta din al patrulea trimestru, cand banca a inregistrat un profit net de 336,8 milioane euro.

Actiunile bancii se tranzactioneaza pe trei piete: la Viena, la Praga si la Bucuresti. Potrivit cotatiei de joi de pe Bursa de la Bucuresti, de 95 lei, banca are o valoare de piata de 30,12 miliarde lei (8,07 miliarde euro).