Actionarii Lacta Giurgiu vor fi convocati in 27 noiembrie si, pe langa majorarea capitalului social, vor avea pe odinea de zi si alegerea unui nou consiliu de administratie si stabilirea indemnizatiilor membrilor acestuia.

Daca va fi aprobata majorarea capitalului, actionarii vor putea subscrie cate doua actiuni noi la fiecare titlu detinut, contra unei prime de emisiune de 0,03 lei, capitalul social urmand sa ajunga la 5,16 milioane lei.

In prezent, Lacta Giurgiu are un capital social de 1,72 milioane lei, divizat in 17,19 milioane titluri, cu valoarea nominala de 0,10 lei.

Citeste si:

Firma este controlata in proportie de 11,62% de SIF Oltenia (SIF5), care si-a redus in ultimele saptamani participatia prin vanzarea a circa 44% din capitalul social al Lacta Giurgiu prin mai multe tranzactii care au insumat 4,14 milioane lei.

In urma vanzarilor SIF Oltenia, in actionariatul producatorului de lactate au intrat firmele Scop Line Galati, cu o detinere de 32,51% si Grivco, firma controlata de Dan Voiculescu, care are o participatie de 18,16%.

Lacta Giurgiu are o valoare de piata de 6,88 milioane lei (1,84 milioane euro), potrivit ultimului pret, de 0,40 lei, stabilit in sedinta bursiera de vineri . Titlurile Lacta Giurgiu se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul INEM.