"Consideram ca abia la jumatatea anului viitor vom putea vorbi de o relansare pentru privatizare a Iprochim. Am pierdut mai bine de un an si jumatate de munca. Acum suntem exact ca la inceput: firma cu 73% capital de stat", au declarat acestia, citati de NewsIn.

AVAS a anuntat luni ca a decis sa nu incheie contractul de privatizare a societatii Iprochim Bucuresti cu ofertantul selectat, respectiv consortiul format din Asociatia Salariatilor de Drept Privat AS-Iprochim, Proiect Bucuresti S.A. si S.C. Arno Capital, pentru ca ar contine ajutoare de stat.

Potrivit AVAS, Art. 3 alin. 1 din O.U.G. nr. 117/2006 cu modificarile si completarile ulterioare dispune ca: "(1) Ajutorul de stat nou, supus obligatiei de notificare, nu poate fi acordat decat dupa autorizarea acestuia de catre Comisia Europeana sau dupa ce acesta este considerat a fi fost autorizat".

Avand in vedere faptul ca prin notificarea acestei tranzactii catre Comisia Europeana procedurile de autorizare s-ar putea intinde pe o perioada mai lunga de timp, procesul de privatizare a societatii Iprochim S.A. Bucuresti ar putea fi blocat fara a exista siguranta autorizarii ajutorului de stat.

In aceste conditii, AVAS a luat hotararea neincheierii contractului de privatizare.

Citeste si:

AVAS a selecta, in data de 10 martie 2008, oferta depusa pentru privatizarea Iprochim Bucuresti din partea consortiului format din Asociatia Salariatilor de Drept Privat AS-Iprochim, S.C. Proiect Bucuresti S.A. si S.C. Arno Capital SRL.

Iprochim S.A. a fost lansat la privatizare in data de 24 octombrie 2007, prin metoda negocierii cu selectie pe baza de oferte tehnice, in baza prevederilor legislatiei privatizarii si a H.G. 2193/2004.

Conform H.G. 2193/2004, metoda de vanzare a institutelor de cercetare presupune evaluarea unei oferte care are doua componente: o oferta tehnica, care reprezinta 60% din punctajul total si o oferta financiara, care reprezinta 40% din punctajul total.

AVAS a prelungit succesiv, de sase ori, cu cate 30 de zile, oferta de privatizare a societatii conform prevederilor art. 7 alin. (2) din Legea nr. 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii, actualizata. Oferta de vanzare a AVAS a expirat la data de 18 octombrie 2008, inclusiv.