Arbitrul pietei de capital sustine ca raportul transmis luni de SIF Transilvania (SIF3) nu contine informatiile cerute in vederea protectiei investitorilor si asigurarii functionarii ordonate a pietei, potrivit comunicatului transmis de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM)
Totodata, CNVM a reiterat solicitarea adresata conducerii SIF Transilvania pentru intocmirea unui nou raport care sa prezinte implicatiile care ar putea fi generate de anularea definitiva si irevocabila a deciziei de majorare a capitalului social luata in primavara anului trecut.

Arbitrul pietei de capital ceruse vineri societatii de investitii intocmirea raportului de informare in vederea protectiei investitorilor, pentru ca, luni, conducerea SIF Transilvania (SIF3) sa raspunda ca nu are dreptul legal sa estimeze implicatiile anularii in instanta a deciziei de majorare a capitalului social luata in primavara anului trecut, dar ca investitorii au fost informati pana acum asupra tuturor proceselor in care este implicata societatea.

Totodata, consiliul de administratie al societatii de investitii financiare apreciaza ca nu poate estima decizia ce ar putea fi data de Inalta Curte de Casatie si Justitie in procesul cu Daniel Stoica si nici data unei solutii definitive si irevocabile, dar ca a respectat intocmai obligatiile sale de raportare curenta, conform legislatiei in vigoare, se arata in comunicatul transmis luni Bursei.

Astfel, detinatorii de actiuni SIF Transilvania au efectuat tranzactii cunoscand aspectele litigiilor in care este implicata societatea de investitii, in contextul in care si CNVM a permis tranzactionarea actiunilor gratuite dupa ce Curtea Suprema a dat castig de cauza societatii de investitii intr-un proces in care Cocor ceruse anularea majorarii de capital.

In acelasi timp, SIF Transilvania spune ca, in momentul deblocarii actiunilor, se cunostea faptul ca pe rolul instantelor se mai afla o cerere de contestare a nulitatii absolute a hotararii de majorare a capitalului, inaintata de administratorul Cocor, Daniel Stoica.

Ordonanta Comisie Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) a venit dupa ce Curtea de Apel din Brasov a admis apelul inaintat de Daniel Stoica si a anulat majorarea de capital social aprobata la adunarea generala a actionarilor SIF Transilvania din aprilie 2007, hotarare ce mai poate fi atacata cu recurs.

Dublarea capitalului social aprobata de actionarii SIF Transilvania in 27 aprilie 2007 a fost intarziata pe fondul proceselor intentate de firma Cocor Turism Bucuresti, actionar la SIF Transilvania, de Daniel Stoica, administrator al Cocor si de Teodor Moise, actionar minoritar la societatea de investitii, care au contestat modul de majorare a capitalului social.

Curtea Suprema a respins in 24 iunie recursul firmei Cocor Bucuresti privind anularea majorarii de capital social de la SIF Transilvania (SIF3), deoarece recursul nu a fost timbrat, dar operatiunea de majorare a capitalului face inca obiectul contestarii in contencios administrativ si este pe rol in procesul cu Stoica Daniel.

Titlurile SIF Transilvania sunt suspendate de vineri de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti, iar CNVM spune ca reluarea tranzactiilor cu actiunile SIF3 va fi posibila doar dupa transmiterea raportului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri