Actionarii Broker Cluj (BRK) au respins planul de rascumparare a cel mult 5% din actiunile proprii, dar au aprobat strategia de dezvoltare a societatii pe baza propunerii facute de consiliul de administratie, arata un comunicat transmis de casa de brokeraj.

Conducerea Broker Cluj (BRK) anuntase la inceputul lunii septembrie ca va propune actionarilor un program de rascumparare a cel mult 5% din actiunile proprii, la un pret cuprins intre 0,30 lei si 0,5530 lei, pentru o perioada de maximum 18 luni, scrie NewsIn.

Totodata, actionarii Broker Cluj, reuniti in 17 octombrie, au ales doi noi membri in consiliul de administratie si au aprobat ca 3 noiembrie sa fie data de inregistrare pentru hotararile luate in adunare.

De asemenea, actionarii au luat cunostinta de problemele formulate de Miron Martin intr-o adresa inaintata conducerii Broker Cluj si de raspunsurile consiliului la aceste probleme.

Conducerea Broker a raspuns solicitarii facute de Miron Martin si a analizat oportunitatea achizitiei pachetului de 83,02% din actiunile Facos Suceava. Astfel, potrivit analizei facute anul trecut de comitetul de risc al Broker Cluj, cumpararea pachetului de actiuni la Facos a respectat regulamentul privind gestionarea portofoliului, care prevede ca investitiile pe termen lung sa nu depaseasca 15% din capitalurile proprii.

Broker a platit pe actiunile Facos 13,36 milioane lei, in conditiile in care, la a data achizitiei pchetului, 15% din capitalurile proprii insumau 15,45 milioane lei.

Broker Cluj a obtinut in primele sase luni ale acestui an un profit net de 2,62 milioane lei (714.000 euro), in scadere cu 87% fata de castigurile din intervalul similar din 2007, pe fondul comprimarii veniturilor cu 63%, ca urmare a rulajelor slabe din piata.

SSIF Broker Cluj estimeaza pentru acest an o scadere a profitului brut cu 42%, pana la 26,1 milioane lei, pe fondul reducerii incasarilor cu o treime fata de anul trecut.

Casa de brokeraj are in prezent un capital social de 144,73 milioane lei, divizat in 289,47 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,50 lei. Potrivit ultimei raportari, principalii actionari ai casei de brokeraj sunt Ioan Cartis, cu 8,11%, si Intervalco SA, cu 6,44%.

Titlurile Broker Cluj se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK. Actiunile Broker au inchis sedinta bursiera de luni la cotatia de 0,2660 lei, ceea ce da o capitalizare de 77 milioane lei (20,81 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si