Societatea de intermediere pe piata de capital, Intercapital Invest, a inregistrat in primele noua luni ale anului 2008 tranzactii cu actiuni in valoare de 592,6 milioane lei – valoare in scadere usoara fata de cea inregistrata in primele noua luni ale anului trecut (593,8 milioane lei), informeaza un comunicat remis de companie.

Pentru comparatie, valoarea tranzactiilor cu actiuni incheiate de toate firmele de brokeraj membre ale BVB a scazut cu 47% in primele noua luni ale anului 2008 fata de perioada similara a anului 2007.

“Intercapital Invest este cea mai mare companie de brokeraj independenta (neafiliata unei banci) dupa valoarea tranzactiilor cu actiuni intermediate in 2008”, se mai scrie in comunicat.

Valoarea tranzactiilor cu obligatiuni intermediate de Intercapital Invest in primele noua luni ale anului 2008 a fost de 28,4 milioane lei.

In luna august compania a participat la executarea primelor tranzactii cu titluri de stat din istoria Bursei de Valori Bucuresti.

Intercapital Invest ocupa locul doi in topul intermediarilor care au realizat tranzactii cu obligatiuni in 2008. Valoarea tranzactiilor firmei cu instrumente derivate la BMFMS a fost de 834,5 milioane lei, in crestere cu 16% fata de valoarea inregistrata in primele noua luni ale anului 2007.

Numarul clientilor investitori ai firmei a atins 3.967 la sfarsitul lunii septembrie 2008, in crestere cu 21% fata de numarul clientilor inregistrat la sfarsitul lunii septembrie 2007.

Veniturile totale obtinute de Intercapital Invest in primele trei trimestre ale anului curent au fost de 6,5 milioane lei, in crestere cu 20% fata de veniturile obtinute in perioada similara a anului precedent.

“Performantele Intercapital Invest in 2008 se bazeaza pe diversificarea bazei de clienti, pe dezvoltarea tranzactiilor pentru clienti institutionali si pe calitatea consultantei acordate clientilor in aceasta perioada dificila pentru piata de capital”, sustin reprezentantii SSIF-ului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
In vizita la noul sediu Tradeville: brokeraj in toiul iernii