Bursele asiatice au scazut puternic miercuri, in linie cu bursele americane, afectate de rezultatele slabe ale companiilor si de intarirea yenului fata de dolar, in timp ce euro si-a accelerat coborarea fata de moneda americana, din cauza inrautatirii perspectivelor economice din Europa, scrie AFP.
Bursa din Tokyo a inchis sedinta de miercuri in scadere cu 6,79%, dupa ce indicele Nikkei a pierdut 631,56 puncte, la 8.674,69 puncte, investitorii renuntand la actiunile marilor exportatori japonezi, care au fost afectati de aprecierea rapida a yenului in fata dolarului.

La inchidere, indicele Nikkei 225 a scazut cu 631,56 puncte, sau 6,79%, la 8.674,69 puncte, coborand din nou sub pragul psihologic de 9.000 de puncte, pe care reusise sa il depaseasca luni.

Indicele Topix a terminat, la randul sau, in scadere cu 67,41 puncte (-7,05%), la 889,23.

Bursa din Seul a incheiat sedinta de miercuri in coborare cu 5,1%, dupa ce a atins in cursul zilei un minim al ultimilor trei ani.

Dolarul a coborat miercuri sub nivelul de 100 yeni si moneda japoneza s-a apreciat in aceeasi maniera si in fata euro, informeaza NewsIn.

Bursele asiatice inregistrau scaderi puternice la inchiderea sedintei din Tokyo: Hong Kong pierduse 2,86%, Shanghai - 2,29%, Seul - 7,4%, Sidney - 3,40%, Singapore - 3,57%, Bombay - 3,59% si Taipei - 1,62%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri