Actionarii producatorului de substante chimice Chimopar Bucuresti (CPR) au aprobat propunerea conducerii de a majora capitalul social cu 6,73 milioane lei, pana la 32,6 milioane lei, potrivit comunicatului transmis marti Bursei de Valori Bucuresti.

Pentru majorarea capitalului vor fi emise 2,69 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Astfel, fiecare actionar va putea subscrie la un pret egal cu valoarea nominala, 1,26 actiuni noi la fiecare titlu detinut.

De asemenea actionarii au stabilit ziua de 13 noiembrie ca data de inregistrare pentru delimitarea celor care vor beneficia de dreptul de preferinta.

Compania are un capital social de 25,86 milioane lei, divizat in 10,34 milioane actiuni, cu valoarea nominala de 2,50 lei. In prezent, Chimopar este detinuta de Jafco Holding Romania SA, care controleaza 73,81% din totalul actiunilor, in timp ce SIF Muntenia (SIF4) are o participatie de 14,58%.

Potrivit ultimei cotatii, de 3,60 lei, inregistrata in sedinta din 24 octombrie, capitalizarea societatii este de 37,23 milioane lei (9,96 milioane euro). Titlurile Chimopar sunt tranzactionate la BVB, la categoria necotate, sub simbolul CPR.


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si