"Depozitarul Central nu are competenta legala si nici atributiile de identificare a actionarilor sau a grupurilor de actionari asupra carora se rasfrang efectele unei operatiuni de suspendare a drepturilor de vot", se arata in comunicatul institutiei.

Potrivit prevederilor legale aplicabile, anterior desfasurarii adunarilor generale ale actionarilor, societatea emitenta are obligatia de a informa corespunzator Depozitarul Central, pentru operarea in evidentele proprii a operatiunilor de suspendare a drepturilor de vot.

La inceputul acestei saptamani, SIF Oltenia a anuntat ca aproape 9% din capitalul social va avea dreptul de vot suspendat la AGA de luna viitoare.

Citeste si:

Astfel, numarul total de actiuni cu drept de vot care au fost suspendate la AGA din 29 august reprezinta 8,89% din capitalul social, adica aproximativ 51,58 milioane de titluri.

Potrivit legislatiei in vigoare, investitorii nu pot detine mai mult de 1% din actiunile unei societati de investitii financiare (SIF).

Actionarii SIF Oltenia au decis, in 29 august, sa il mentina in functia de presedinte si director general pe Dinel Staicu, in ciuda preoceselor in care este implicat. Dinel Staicu este acuzat de Departamentul National Anticoruptie (DNA) ca a fraudat Banca Internationala a Religiilor cu 5 milioane euro.