Titlrurile marilor companii listate la bursele euroepene au inchis, joi, in usoara apreciere, dupa o sedinta agitata si in care segmentul bancar a dat directia, insa piata si-a pierdut entuziasmul dupa un salt in debut, pe fondul caderii cotatiilor pe segmentul petrolier, potrivit Reuters, citat de NewsIn.
Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a inchis neoficial sedinta in crestere cu 0,2%, la 899,25 puncte, dupa ce atinsese un nivel maxim de 922,56 puncte in timpul zilei.

Actiunile grupurilor petroliere Royal Dutch Shell si Total s-au depreciat cu circa 4%, iar cele ale BP au pierdut 2%, ieftinirea titeiului anuland efectul pozitiv al castigurilor peste asteptari ale Shell.

Pretul petrolului a scazut cu peste 4% pana sub 65 de dolari/baril.

Titlurile Deutsche Bank s-au apreciat cu 17,7% dupa ce grupul a reusit sa evite pierderile in al treilea trimestru, gratie unor noi reglementari contabile, insa a dezvaluit pierderi mari din tranzactionare, pe fondul mentinerii unei situatii tensionate pe pietele financiare mondiale.

Actiunile celei mai mari banci norvegiene, DnB NOR, s-au scumpit cu 23,5%, dupa ce a afisat rezultate care nu au fost atat de proaste pe cat estima piata.

Titlurile bancilor Santander, UniCredit si UBS s-au apreciat moderat, cu 3,2-4,6%.

Bursele americane au deschis pe verde, dar aprecierile s-au temperat pe masura ce teama de recesiune a anulat sperantele ca reducerile de dobanzi de catre bancile centrale vor reusi sa limiteze problemele economice.

Pe marile piete europene, indicele Footsie-100 al Bursei din Londra a inchis sedinta in crestere cu 1,16%, la 4.291,65 puncte, in timp ce indicele Dax al pietei din Frankfurt a castigat 1,26%, la 4.869,30 puncte.

La Paris, indicele CAC 40 a inchis cu o crestere simbolica, de 0,15%, la 3.407,82 puncte, dupa o evolutie discordanta, in care titlurile Danone si GDF Suez au pierdut peste 5%, cele ale Sanofi-Aventis si Total s-au ieftinit cu circa 3%, in timp ce actiunile Alcatel Lucent au castigat peste 20%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri