Acesta a explicat ca decizia a fost luata din cauza fluctuatiilor, a problemelor de pe bursa. "Nu putem spune ca 2009 va fi un an bun pentru listare si nu stim cand anume vom demara listarea pentru celelalte 10% din actiuni", a mai spus directorul din cadrul Transelectrica, in cadrul unei conferinte de presa.

Purdila a precizat ca deprecierea leului fata de euro si dolar vor fi resimtite si de Transelectrica si ca incearca sa isi limiteze datoriile neproductive.

"Transelectrica nu are expuneri, nu are riscuri majore. Gradul nostru de rezilienta (n.r. capacitatea financiara), fata de alte companii, este mult mai mare", a mentionat Purdila.

Transelectrica este listata cu 10% din actiuni la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), cu simbolul TEL.

Citeste si:

Transelectrica este compania nationala de transport a energiei electrice. Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta o retea de transport formata din 77 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 8.955 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport. Din actionariatul companiei fac parte: Ministerul Economiei si Finantelor (76,5%), Fondul Proprietatea (13,5%) si 10% din actiuni sunt tranzactionate pe BVB.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale, in: Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu, Timisoara.

De asemenea, in prezent, Transelectrica are sase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service si Teletrans.