Producatorul de celuloza Somes Dej (SMS) a inregistrat pierderi de 2,77 milioane lei 761.000 euro) in primele noua luni, fata de profitul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce afacerile companiei au scazut usor, la 98,1 milioane lei, potrivit informatiilor transmise Bursei.

In primele trei trimestre ale anului trecut, Somes Des afisase un profit net de 261.400 lei si o cifra de afaceri de 99,7 milioane lei.

Conducerea companiei a hotarat sa opreasca din 2 decembrie activitatile de productie a celulozei si sa concedieze in mod colectiv salariatii implicati in fabricarea acesteia. Consiliul de administratie a luat hotararea pe 10 octombrie si, tot atunci, a decis imputernicirea directorului general sa stabileasca numarul si categoriile de salariati care urmeaza sa fie concediati, potrivit NewsIn.

Societatea produce si comercializeaza celuloza sulfat albita si naturala din lemn de rasinoase si foioase, hartie kraft albita si naturala si hartie pentru scris si tiparit. Potrivit datelor de pe pagina de internet a firmei, combinatul produce 50.000 tone/an de hartie si 70.000 tone/an de celuloza, din care aproximativ 30.000 tone/an de celuloza sunt destinate vanzarii.

Somes Dej are un capital social de 26,46 milioane lei, divizat in 12,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,10 lei. Actiunile Somes Dej se tranzactioneaza la categoria Nelistate a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul SMS.

Somes este controlata de firma A1 Impex SRL, cu o detinere de 62,60% din capitalul social. De asemenea, SIF Banat-Crisana (SIF1) are 13,12% din titluri, MFC Commodities Gmbh detine 9,80% din actiuni, iar A4 Impex SRL are o participatie de 9,74%.

Somes Dej are o valoare de piata de 19,5 milioane lei (5,3 milioane euro), aferenta cotatiei de 1,55 lei, inregistrata in sedinta bursiera din 24 octombrie.


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Fabrica de celuloza si hartie Somes Dej, la vanzare cu 7,9 mil. euro