Macon Deva si Simpromat Hunedoara, care controleaza in mod concertat companiile Simcor Deva si Simbeton Deva, au platit 15,9 milioane lei pentru a-si mari participatiile, in cadrul celor doua oferte publice de preluare derulate pe piata Rasdaq.
Astfel, Macon si Simpromat au platit 14,76 milioane lei pentru a-si mari cu 17,25% participatia la Simcor Oradea, pana la 95,7%. Cele aproape 843.500 de actiuni Simcor Oradea au fost achizitionate de Macon si Simpromat la pretul de 17,50 lei/titlu.

Macon si Simpromat si-au marit cu 3,29% detinerea la Simbeton Oradea, pana la 53,44%, pentru care a platit 1,16 milioane lei. Cele peste 666.600 actiuni Simbeton au fost cumparate la pretul de 1,75 lei/titlu, cu 9,38% peste cotatia de referinta.

Macon Deva cumparase, in luna iulie, pachetul majoritar de actiuni emise de Simcor Oradea, reprezentand 53% din capitalul companiei, printr-o tranzactie speciala (deal) pe piata Rasdaq, cu 44,85 milioane lei (12,6 milioane euro).

Miscarea a fost aprobata de Consiliul Concurentei, care autorizase anterior concentrarea economica realizata de Macon SRL Deva prin dobandirea controlului unic asupra a sapte societati membre ale Grupului Simcor. Potrivit Consiliului Concurentei, cele sapte societati preluate de compania din Deva sunt Simcor Oradea, Simbeton, Simterac, Simcor Var, Simcor Manager, Simpromat si Simsped.

Cele sapte firme din Simcor Grup sunt specializate in productia, vanzarea si transportul de BCA, var, mortaruri, elemente prefabricate din beton si caramizi de teracota. Cifra de afaceri a grupului Simcor a fost de 25 milioane euro in 2007, iar pentru sfarsitul acestui an, compania anticipeaza o crestere a acesteia pana la 30 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri