"Ne consideram a fi un investitor pe termen lung, care actioneaza in spiritul parteneriatului. Detaliile acestui nou parteneriat vor fi stabilite impreuna cu managementul Bursei de Valori Praga, in urmatoarele luni", a declarat Michal Buhl, directorul general al Bursei de Valori din Viena, conform NewsIn.

Bursa din Praga este una dintre cele mai mari burse din Europa Centrala si de Est, iar la sfarsitul lunii septembrie, pe acesta piata de capital erau listate 29 de companii, a caror capitalizare bursiera se ridica la aproximativ 40 de miliarde euro. Valoarea medie a tranzactiilor lunare derulate din ianuarie 2008 pana in prezent, pe conturi unice, este de 2,77 miliarde euro.

In urma preluarii pachetului majoritar de actiuni, Bursa din Viena devine actionarul majoritar a trei dintre bursele de valori din Europa Centrala si de Est. Astfel, operatorul bursei vieneze detine, impreuna cu Oesterreichische
Kontrollbank, o participatie de 68,8% la Bursa de Valori din Budapesta, iar in iunie, Bursa din Viena a achizitionat pachetul majoritar de 81,01% la Bursa de Valori Ljubliana, se arata in comunicatul operatorului bursier.

Bursa de Valori din Viena colaboreaza strans si cu alte burse de valori din regiune, in principal cu bursele de la Bucuresti, Sarajevo si Banja Luka.