Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins contestatiile lui Catalin Chelu, in care omul de afaceri acuza arbitrul pietei de capital ca l-a anchetat si sanctionat in mod nelegal pentru detinerea concertata la SIF Oltenia.

In contestatia depusa de Chelu, acesta preciza ca nu actioneaza in mod concertat la SIF Oltenia si sustinea ca arbitrul pietei de capital a ajuns in mod nejustificat la concluzii care nu corespund cu realitatea, prin metode nelegale si netransparente, de natura sa-i aduca prejudicii insemnate.

De asemenea, autoritatea pietei de capital a respins si contestatiile lui Chelu referitoare la mentinerea acestuia la conducerea SIF Moldova.

La jumatatea lunii septembrie, arbitrul pietei de capital i-a dat o amenda de 5.000 lei lui Catalin Chelu si i-a solicitat sa isi reduca detinerile la SIF Oltenia, dupa ce a stabilit ca el a actionat in mod concertat in cadrul a doua adunari generale,depasind limita legala de 1% din actiuni.

CNVM a constatat in urma unei analize a corpului de control, efectuata pe baza documentelor de la adunarile generale din 23/24 aprilie si 28/29 august ale SIF Oltenia, ca, impreuna cu alte persoane, Catalin Chelu a actionat in mod concertat si a depasit limita maxima a detinerilor la un SIF prevazuta de legea pietei de capital.

Potrivit CNVM, Catalin Chelu ar fi trebuit sa declare persoanele cu care actiona in mod concertat la adunarea generala a actionarilor din aprilie 2008 si sa includa urmatoarele firme: Iledificia, Comrimet, Lineas Trade, Libron Consulting si Epsomatic si persoana fizica Rimar Cezar.

Totodata, CNVM i-a mai obligat, la sfarsitul lunii trecute, pe Catalin Chelu si Ionel Stan sa faca oferte publice obligatorii de preluare pentru companiile Transtec Tecuci, Spit Bucovina si Minexfor Deva, acuzandu-i ca actioneaza in mod concertat la aceste companii.

Potrivit arbitrului pietei, dovezile ca Ionel Stan si Catalin Chelu actioneaza in mod concertat sunt voturile identice date de cei doi in mai multe adunari ale actionarilor convocate de companiile in cauza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si