Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat vineri oferta publica de preluare obligatorie a Comvex Constanta (CMVX) initiata de catre Mittal Steel Holdings, pentru o perioada de doua saptamani, potrivit comunicatului transmis Bursei.
Arbitrul pietei de capital a luat aceasta hotarare tinand cont de adresele initiate de mai multi actionari ai Comvex, printre care si actionarul majoritar, Solidmet.

La sfarsitul lunii trecute, Mittal Steel Holdings, subsidiara producatorului de otel Arcelor Mittal, a anuntat ca vrea sa dea 155,64 milioane lei pentru un pachet de 64,01% din actiunile Comvex Constanta (CMVX), in cadrul unei oferte publice care a inceput pe 22 octombrie.

Mittal Steel Holdings ofera 55 lei pentru fiecare actiune Comvex (CMVX) din cele 2,83 milioane de titluri care fac obiectul ofertei, cu 1 leu peste ultima cotatie a actiunilor CMVX, stabilita in sedinta de vineri.

Oferta a inceput in 22 octombrie si ar trebui sa se incheie in 11 noiembrie, fiind intermediata de HTI Valori Mobiliare, casa de brokeraj care a fost preluata anul trecut de banca de investitii americana Morgan Stanley.

Daca oferta se va incheia cu succes, Arcelor Mittal, cel mai mare producator de otel din lume, ar ajunge sa controleze in intregime operatorul portuar Comvex, prin intermediul celor doua subsidiare ale sale.
Comvex Constanta (CMVX) a obtinut in prima jumatate a anului un profit net de 16,89 milioane lei (4,6 milioane euro), cu 89% mai mare decat cel din perioada similara din 2007.

Afacerile companiei au ajuns dupa primele sase luni din acest an la 71,81 milioane lei (19,57 milioane euro), nivel dublu fata de primul semestru din 2007, cand cifra de afaceri a fost de 34,77 milioane lei.
Comvex Constanta are un capital social de 11,05 milioane lei, divizat in 4,42 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Actionarul majoritar al societatii este Solidmet SRL, care controleaza 53,94% din capital, iar Expert Placement Services Limited, tot o subsidiara a grupului Arcelor Mittal, a ajuns sa detina 35,99% din actiunile Comvex, dupa ce a cumparat mai multe pachete de actiuni in luna iulie si, potrivit legilor pietei de capital, ar fi trebuit sa faca oferta publica de preluare pentru restul titlurilor Comvex.

Comvex Constanta este specializata in servicii de manipulare a marfurilor, iar titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria a doua a pietei Rasdaq, sub simbolul CMVX.

Valoarea de piata a societatii este de 238,28 milioane lei (63,93 milioane euro), conform ultimei cotatii de 53,90 lei, stabilita in sedinta bursiera de vineri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri