Primarul statiunii Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat ca SC Turism Covasna – societate unde SIF Transilvania este actionar majoritar si care administreaza hotelurile Cerbul, Caprioara si Covasna si bazele de tratament – a solicitat un certificat de urbanism pentru modernizarea Hotelului Cerbul, acesta fiind un prim pas in derularea investitiei anuntate inca de acum doi ani in statiune de catre SIF, potrivit NewsIn.

„Anul viitor incep investitiile la SC Turism. Va fi reabilitat si Hotelul Caprioara, iar dupa reabilitarea celor doua hoteluri, Cerbul si Caprioara, se va demola Hotelul Covasna. Cerbul vor sa-l mareasca la metri patrati, dar scheletul ramane acelasi, si va avea 3 stele, in loc de doua cate are in prezent, iar la Caprioara vor fi patru stele”, a afirmat primarul statiunii. Totodata, Hotelul Covasna ar urma sa fie refacut.

Potrivit edilului, suma amintita de presedintele SIF, Mihai Fercala, care ar urma sa fie investita in cele trei hoteluri, se ridica la aproximativ 15 milioane de euro.

In urma cu aproximativ doi ani, conducerea judetului Covasna, primarul de atunci al orasului Covasna, presedintele Camerei de Comert si Industrie si presedintele SIF Transilvania semnasera un protocol in care era prevazuta suma de 15 milioane de euro pentru modernizarea celor trei hoteluri, dintre care unul va fi demolat si reconstruit la standarde moderne. SIF a amanat insa la acea vreme lucrarile programate a avea loc din cauza starii degradate a Drumului National 13, care duce spre statiune. Intre timp, la acest tronson s-au efectuat unele lucrari, iar in privinta infrastructurii din statiune, autoritatile locale sunt in faza de proiectare a investitiei

Citeste si:

„Reabilitarea infrastructurii in statiunea balneoclimaterica Covasna”, unde sunt prevazuti 1,61 de milioane de lei pentru proiectare. Licitatia va avea loc in data de 26 – 27 noiembrie anul acesta.

Cele trei hoteluri din centrul statiunii Covasna aflate in administrarea SC Turism ofera, impreuna, peste 400 de locuri de cazare, posibilitati de tratament cu ape minerale, recreere si divertisment. Anul trecut, in Covasna s-a deschis primul hotel de patru stele din judet, printr-o investitie de peste 4 milioane de euro din partea omului de afaceri Ovidiu Costea.

Un alt hotel care va avea 4 sau 5 stele urmeaza a fi inaugurat la Sfantu-Gheorghe, unde omul de afaceri brasovean Ioan Neculaie investeste cateva milioane de euro in modernizarea Hotelului Bodoc, iar la Balvanyos este in curs de realizare un alt hotel de 4 stele, cumparat anul trecut de directorul firmei de electrocasnice Domo, Szavardi Laszlo si de asociatul acestuia.